Wij kijken ernaar uit om onze leerlingen op dinsdag 1 september (terug) te mogen verwelkomen!
Wanneer precies?

Alle eerstejaars en alle nieuwe leerlingen van het tweede t/m het zevende jaar worden verwacht tegen 8.25 uur (zeer welkom vanaf 7.45 uur).
Alle andere ("oud-")leerlingen (van het tweede t/m het zevende jaar) zien we heel graag terug om 9.50 uur.

BELANGRIJK: maandag volgt nog extra praktische info over de start van het nieuwe schooljaar. Hou onze Facebook en Instagram in de gaten ...

De leerlingen kunnen in het eerste jaar twee workshops volgen en zo hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen.

5chemie

Onze leerlingen van 5 chemie volgden een workshop aan de HOGENT Campus Schoonmeersen getiteld 'Scheiden in de scheikunde'.

Ze konden een scheidingsproces volgen in een 6 meter lange destillatiekolom en testten zelf de zuiverheid van het destillaat via dichtheidsbepaling. Daarnaast maakten ze kennis met het principe van gasabsorptie. Ze haalden koolstofdioxide uit de lucht met een natriumhydroxide-oplossing. De evolutie van het proces volgende ze via een aantal titraties...

'Scheiden ván' de scheikunde zijn de leerlingen na zo'n workshop zéker niet van plan... 'scheiden ín' daarentegen...

Alice

Alice Devooghdt uit het tweede jaar schittert in een videocampagne van de Special Olympics. Fier op Alice!

Hier bekijkt u het krantenartikel!

doedagenTijdens de 'doedagen' ontvangen we ook dit schooljaar opnieuw heel wat enthousiaste zesdejaars uit lagere scholen van in de omgeving. Het doel van deze doedagen is eens proeven van wat het is om op een middelbare school te vertoeven én te ontdekken welke talenten nog een zetje kunnen krijgen.

Een leerrijke én leuke week!