Zesdejaars genieten van uitmuntende acteerprestaties

Op vrijdag 30 november 2018 gingen de zesdejaars naar de toneelvoorstelling Rompslomp in theater Antigone in Kortrijk. Het stuk is een creatie van theatergezelschap Lazarus, een collectief van zes theatermakers. Bekende namen zijn onder andere G√ľnther Lesage, Joris van den Brande, Charlotte Vandermeersch en Koen De Graeve. In hun voorstellingen houden de makers steevast mens en maatschappij een spiegel voor. Ze doen dat zonder moraliserend te zijn. Het mag dus schuren, maar dus steeds met een gezonde dosis humor.

Geregeld krijgen we het niet geregeld. Dit was het motto van de voorstelling. Enerzijds moet de mens zich aan allerlei regels houden. Dat is nu eenmaal wat het systeem ons oplegt. Anderzijds hebben we onze persoonlijke regels waardoor we al eens vast komen te zitten in ons eigen systeem. Als we het dan niet geregeld krijgen, zoeken we tegenwoordig nogal snel online hulp en hopen we dat de computer of Siri ons de oplossingen kan bieden.

De aaneenschakeling van absurde situaties en dialogen maakte het niet altijd eenvoudig om te volgen. Bovendien was het stuk doorspekt met grote levensvragen. Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Dit is geen lichte kost voor een vrijdagnamiddag. Humor en uitmuntende acteerprestaties zorgden er tegelijk voor dat je met veel plezier meeging in die ingewikkelde vragen.

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com