Van theorie naar praktijk

De zesdejaars uit het keuzevak boekhouden speelden deze week het simulatiespel ‘Monopolie voor economisten’. Het is de bedoeling dat de spelers, net zoals bij de originele versie, zo veel mogelijk straten kopen waar onroerende goederen op gebouwd kunnen worden.

Anders aan deze uitvoering is dat doorheen het spel de deelnemers de verschillende transacties en gebeurtenissen boeken volgens de algemene boekhoudregels. Op deze manier raken studenten meer vertrouwd met begrippen zoals activa, passiva, resultaat (winst of verlies), debet en credit. De speler die aan het einde van het spel de grootste winst en een eindbalans in evenwicht heeft, is de uiteindelijke winnaar.

Enkele reacties. Lien (6EWI): “Het was heel leerrijk om de theorie toe te passen in een spelvorm”. Iris (6EMT): “ik vond het spel heel leuk en leerrijk. Het is eens iets anders dan gewoon naar de theorie luisteren”. Wout(6WWI): “Zonder het te beseffen hebben we tijdens deze twee uren ontzettend veel boekhoudoefeningen gemaakt”. Julie(6EWI): “Ik vond het zeer leuk dat de lessen van de afgelopen weken op een originele manier in de 'praktijk' werden toegepast.” Elise(6EWI): “Leuke manier om de boekhoudmethode beter onder de knie te krijgen dankzij deze versie van Monopoly!”.

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com