× Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen ten gevolge van de coronamaatregelen. Op deze pagina vindt u de meest recente informatie terug. Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Volgend schooljaar bij ons starten?

Digitaal infomoment

Aangezien we geen fysiek infomoment kunnen organiseren, kan u via deze link het digitaal infomoment bekijken. Dit is een samenwerking tussen het VTI en de Leiepoortgroep. Tijdens de video komt u meer te weten over de modernisering van het secundair onderwijs en stelt elke Deinse katholieke school zijn studieaanbod en klemtonen voor.

 

Openpoortdagen

Op zaterdag 24 april en zondag 25 april 2021 nodigen we toekomstige leerlingen en hun ouders uit naar onze openpoortdagen. Tijdens een persoonlijke rondleiding op onze school maakt u kennis met het studieaanbod, de drie keuzegedeeltes in het eerste jaar, het opvoedingsproject, het zorgbeleid, de infrastructuur, de vele activiteiten … Dit met respect voor de coronamaatregelen. Via onderstaande knop kan u uw persoonlijke rondleiding boeken.

Persoonlijke rondleiding boeken

 

Inschrijven

U wenst uw zoon of dochter in te schrijven op onze school? Er zijn twee stappen.

Stap 1: U vult het formulier 'voorinschrijving' in via onderstaande knop. Dan bent u zeker van een plaatsje.
Stap 2: U bestelt de boeken digitaal. Hiervoor ontvangt u halfweg juni een e-mail. Dan is de inschrijving definitief.

Voorinschrijven

 

Verder kennismaken met onze school

Bekijk de lessentabel van het eerste leerjaar A

Ontdek de drie keuzegedeeltes in het eerste jaar

Lees meer over de modernisering in de eerste graad

 

 

Economie ontdekken

Onze school hecht veel belang aan een degelijk studiekeuzeproces. In de eerste graad maken leerlingen kennis met heel veel verschillende vakken die een belangrijke plek hebben in de lessentabel van de tweede graad.

Verbindende activiteiten

Tijdens de weken voor de krokusvakantie werden verbindende activiteiten georganiseerd voor de leerlingen en hun klassenleraar. Door de huidige omstandigheden zijn er veel minder niet-lesactiviteiten, geen sportdagen, geen uitstappen …

Technische toppers

Vorige week namen onze leerlingen van het eerste en tweede jaar deel aan de STEM-olympiade. De voorrondes vonden digitaal plaats tijdens de lessen techniek. De leerlingen met de beste resultaten stomen door naar de finale in Brussel. We wachten in spanning af tot 22 februari.

Hart voor poëzie

Onze school heeft een grote liefde voor poëzie. Oud-directeur Paul Schaubroeck werkte een poëzieroute uit in Nazareth en Eke, met onder meer werk van Anke Senden (oud-leerling), Paul Demets (echtgenoot van collega Hilde Lauwers) en Martin Carrette (oud-leraar en eerste stadsdichter van Deinze).

Hoe scoren onze leerlingen voor biologie?

In deze onzekere tijden zijn er toch een aantal vaste waarden zoals de jaarlijks terugkerende olympiades wetenschappen. Woensdag 27 januari konden de leerlingen uit de derde graad deelnemen aan de eerste ronde van de olympiade biologie. Dit jaar, omwille van corona, antwoordden de leerlingen thuis op de vragen. Ook nu zijn we benieuwd wie naar de tweede ronde mag.

 

Leerlingen krijgen gratis buff van Stad Deinze

Net als alle andere scholieren uit Deinze, werden ook onze leerlingen deze week vergast op een gratis buff van de Stad Deinze. Zeker voor de fietser zorgt deze voor extra bescherming in de koude dagen.

Zwerfvuil aanpakken

Leerlingen van 4 HUW volgen een educatief zwerfvuiltraject van Good Planet om inzicht te krijgen in de psychologische processen die ons gedrag beïnvloeden.

Eerste graad ontdekt techniek!

Tijdens de lessen techniek onderzoeken leerlingen in het thema 'In de maak' verschillende constructies en bekijken ze hoe die versterkt kunnen worden. Daarna proberen de leerlingen stevige bruggen te maken.

Verbouwingen afgerond

De verbouwingen aan 'Het Huis' in de Gentstraat 60 zijn zo goed als klaar. Vorige week hebben de leerlingen de eerste lessen gehad in de nieuwe lokalen.

Wiskundekennis getest

Traditiegetrouw telden we op onze school een groot deelnemersveld voor de Vlaamse Wiskunde Olympiade. 88 van onze leerlingen uit de tweede en derde graad deden op woensdag 13 januari mee aan deze wedstrijd. Helemaal niet traditiegetrouw, door de coronamaatregelen, werkten de leerlingen van de tweede graad, met mondmaster en ruim verspreid over de Magrittezaal, 3 uur aan de 30 meerkeuzevragen terwijl de leerlingen van de derde graad dit, via een persoonlijke link, online van thuis uit deden. Begin februari worden de resultaten bekend gemaakt en weten we wie er doorstoot naar de tweede ronde.

Zesdes testen hun economische kennis

In het kader van de lessen economie vond op dinsdag 12 januari voor 6EMT en 6EWI het virtueel bedrijfsspel Top Team plaats. Top Team-bedrijfssimulatie staat voor ‘spelend leren ondernemen’. 

De deelnemers worden in teams verdeeld die een elk eigen onderneming leiden. Het is de bedoeling, door het nemen van beslissingen, het marktaandeel en de winst te verhogen. Een leuke en uitdagende opdracht!

Met deze speciaal voor het onderwijs ontwikkelde bedrijfssimulatie kunnen de deelnemers snel, eenvoudig en zonder risico praktijkervaring opdoen.

Wij zijn op zoek naar oud-leerlingen, tweede of derde bachelors, voor de online infoavond op dinsdag 2 maart, die uitleg willen geven over de volgende richtingen:

  • secundair onderwijs PBA (bij voorkeur algemene vakken)
  • toegepaste psychologie (PBA)
  • ergotherapie (PBA)
  • vastgoed (PBA)
  • voeding- en dieetkunde (PBA)
  • journalistiek (PBA)
  • logopedische en audiologische wetenschappen ABA
  • politieke en sociale wetenschappen ABA
  • business administration ABA (de Engelstalige opleiding!)

Graag bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.