× Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen ten gevolge van de coronamaatregelen. Op deze pagina vindt u de meest recente informatie terug. Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Volgend schooljaar bij ons starten?

Digitaal infomoment

Aangezien we geen fysiek infomoment kunnen organiseren, kan u via deze link het digitaal infomoment bekijken. Dit is een samenwerking tussen het VTI en de Leiepoortgroep. Tijdens de video komt u meer te weten over de modernisering van het secundair onderwijs en stelt elke Deinse katholieke school zijn studieaanbod en klemtonen voor.

 

Kennismaken met onze school

U wenst kennis te maken met onze school en ons opvoedingsproject? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we contacteren u zo spoedig mogelijk.

 

Inschrijven

U wenst uw zoon of dochter in te schrijven op onze school? Er zijn twee stappen.

Stap 1: U vult het formulier 'voorinschrijving' in via onderstaande knop. Dan bent u zeker van een plaatsje.
Stap 2: U bestelt de boeken digitaal. Hiervoor ontvangt u halfweg juni een e-mail. Dan is de inschrijving definitief.

Voorinschrijven

 

Verder kennismaken met onze school

Bekijk de lessentabel van het eerste leerjaar A

Ontdek de drie keuzegedeeltes in het eerste jaar

Lees meer over de modernisering in de eerste graad

 

 

Sint-Hendrik presenteert schoolkrant nummer 85

Graag presenteren we u de tweede schoolkrant van het schooljaar. Dit is nummer 85 van het HZ’tje. Leerlingen, oud-leerlingen, leerkrachten en ouders slaan opnieuw de handen in elkaar voor verbindende activiteiten. We zetten graag een reeks van deze initiatieven in de kijker. We wensen u alvast veel leesplezier.

Open de digitale schoolkrant

Eerstejaars verrassen directie met kleiwerkjes

De leerlingen van 1A06 boden de directie hun creaties aan. Onze huisfotograaf bracht ze in beeld. De directie bedankt de leerlingen met onderstaande woorden.

plots
een explosie aan kleur
deugddoend
met dank aan de leerlingen van 1A06

 

Vierdejaars brengen gedichten in de klas

In het vierde jaar leren de leerlingen een gedicht ontleden en bespreken. Voor de meesten is dat niet de ideale manier om kennis te maken met poëzie en daarom benaderen we gedichten toch ook op een andere manier. In kleine groepjes gaan leerlingen op zoek naar een thema en gedichten die daar bij passen. Op basis van die gedichten stellen ze een klein poëzieprogramma samen dat ze naar voren brengen in de klas en waarbij ze dan merken dat gedichten helemaal niet saai hoeven te zijn.

Zesdes presenteren hun onderzoekscompetenties

Maandenlang werkten de zesdejaars aan een onderzoek voor één van hun poolvakken: economie, Engels, Frans, humane wetenschappen, Grieks, Latijn, wetenschappen of wiskunde. Op maandag 8, woensdag 10 en vrijdag 12 maart 2021 presenteerden ze mondeling het resultaat van zoveel onderzoek.

Economie ontdekken

Onze school hecht veel belang aan een degelijk studiekeuzeproces. In de eerste graad maken leerlingen kennis met heel veel verschillende vakken die een belangrijke plek hebben in de lessentabel van de tweede graad.

Verbindende activiteiten

Tijdens de weken voor de krokusvakantie werden verbindende activiteiten georganiseerd voor de leerlingen en hun klassenleraar. Door de huidige omstandigheden zijn er veel minder niet-lesactiviteiten, geen sportdagen, geen uitstappen …

Hart voor poëzie

Onze school heeft een grote liefde voor poëzie. Oud-directeur Paul Schaubroeck werkte een poëzieroute uit in Nazareth en Eke, met onder meer werk van Anke Senden (oud-leerling), Paul Demets (echtgenoot van collega Hilde Lauwers) en Martin Carrette (oud-leraar en eerste stadsdichter van Deinze).

Hoe scoren onze leerlingen voor biologie?

In deze onzekere tijden zijn er toch een aantal vaste waarden zoals de jaarlijks terugkerende olympiades wetenschappen. Woensdag 27 januari konden de leerlingen uit de derde graad deelnemen aan de eerste ronde van de olympiade biologie. Dit jaar, omwille van corona, antwoordden de leerlingen thuis op de vragen. Ook nu zijn we benieuwd wie naar de tweede ronde mag.

 

Leerlingen krijgen gratis buff van Stad Deinze

Net als alle andere scholieren uit Deinze, werden ook onze leerlingen deze week vergast op een gratis buff van de Stad Deinze. Zeker voor de fietser zorgt deze voor extra bescherming in de koude dagen.

Zwerfvuil aanpakken

Leerlingen van 4 HUW volgen een educatief zwerfvuiltraject van Good Planet om inzicht te krijgen in de psychologische processen die ons gedrag beïnvloeden.

Eerste graad ontdekt techniek!

Tijdens de lessen techniek onderzoeken leerlingen in het thema 'In de maak' verschillende constructies en bekijken ze hoe die versterkt kunnen worden. Daarna proberen de leerlingen stevige bruggen te maken.

Verbouwingen afgerond

De verbouwingen aan 'Het Huis' in de Gentstraat 60 zijn zo goed als klaar. Vorige week hebben de leerlingen de eerste lessen gehad in de nieuwe lokalen.