Volgend schooljaar bij ons starten?

Digitaal inschrijven

U wenst uw zoon/dochter in te schrijven op onze school? Er zijn twee stappen.

Stap 1: Vul het formulier in via onderstaande knop. Dan bent u zeker van een plaatsje op onze school.

Stap 2: Bestel de boeken digitaal. Hiervoor ontvangt u midden juni een e-mail. Dan is de inschrijving definitief.

Schrijf digitaal in

 

Persoonlijke rondleiding

Op zaterdag 19 en zondag 20 maart 2022 organiseerden we de openpoortdagen. Op dinsdag 26 april 2022 en donderdag 5 mei 2022 organiseerden we extra infomomenten. We mochten heel wat kandidaat-leerlingen en hun ouders verwelkomen.

U was niet aanwezig op de openpoortdagen of de extra infomomenten en u wenst een persoonlijke rondleiding aan te vragen? Vul dan het formulier in via onderstaande knop. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een moment af te spreken.

Vraag een persoonlijke rondleiding aan 

 

Boeken bestellen en afhalen

Je ontving een e-mail met daarin een persoonlijke link naar het digitale bestelformulier voor het bestellen van je boeken. Je haalt eind augustus je boeken af in de Magrittezaal volgens onderstaand schema. Je betaalt het volledige boekenpakket vooraf via overschrijving. (...)

Openingsuren zomervakantie

Onze school is open tijdens de zomervakantie:

  • op weekdagen telkens van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur: 
    van vrijdag 1 juli 2022 tot en met donderdag 7 juli 2022,
    van dinsdag 16 augustus 2022 tot en met woensdag 31 augustus 2022
  • op zaterdag 2 juli 2022 van 9.00 uur tot 12.00 uur.
 

Ouderraad organiseert tocht door Deinze

De ouderraad van Leiepoort campus Sint-Hendrik nodigt u graag uit voor een culinaire wandeling door Deinze op zondag 18 september 2022. Tussen 10.00 uur en 11.00 uur kan u vanop campus Sint-Hendrik vertrekken voor een ontspannende bepijlde wandeling van ruim 6 kilometer. Geniet van de natuur, het stadsleven en een 4-gangen menu (aperitief, soep, hoofdgerecht en dessert) tijdens 4 pittoreske stops langsheen het parcours. Een unieke gelegenheid om samen met uw voltallige gezin de school en de ruimere omgeving te ontdekken. De prijs bedraagt 15 euro per kind (tot 15 jaar) en 22 euro per volwassene. Bij inschrijving voor 31 augustus 2022 ontvangt u 2 euro korting per persoon.

Schrijf je in

Zesdejaars zwaaien uit

Dat je mag beginnen stuiteren, als een bal,
Mag opveren, eerst klein, dan groter, steeds verder mag kijken
 
Dat je vleugels mag krijgen, sterke vleugels
Om stevig en stabiel mee door het leven te reizen

Sint-Hendrik stelt laatste schoolkrant van schooljaar voor

Voor de derde en laatste keer dit schooljaar stellen we u onze digitale schoolkrant voor. Dit is nummer 89 van het HZ’tje. In deze editie laten we opnieuw leerlingen, oud-leerlingen, ouders en personeel aan het woord. We wensen u graag een fijne zomer en kijken alvast uit naar volgend schooljaar. Veel leesplezier.

Open de digitale schoolkrant

Eerstejaars smullen van ontbijt door ouderraad

Op woensdag 1 juni 2022 bood de ouderraad aan de eerstejaars een gezellig ontbijt aan, dit om het eerste jaar op Sint-Hendrik op een fijne manier af te sluiten. De leerlingen kregen in open lucht een pakketje aangeboden (2 ontbijtkoeken, een drankje en fruit). Heel dankbaar dat we zo'n fantastische ouderraadwerking op onze school hebben.

Leerlingenraad organiseert voetbaltornooi

In het derde trimester verzamelden de leerlingen zich elke middag rond het voetbalveld van onze school voor een spannende afvalrace tussen klassen van het vierde-, vijfde- en zesde jaar. Op dinsdag 30 mei 2022 wonnen de zesdejaars tijdens de finale van de vijfdejaars. Op donderdag 2 juni 2022 voetbalden de leerlingen tegen de leerkrachten. Zowel de vrouwelijke als de mannelijke zesdejaars mochten na twee nagelbijtende wedstrijden de beker in de lucht steken.

Vijfdejaars sluiten wereldwinkel op school feestelijk af

Heel veel zon, een nog net groen grasveld en een heel mooi project, meer hebben we niet nodig om een jaar wereldwinkel op school feestelijk af te sluiten. Vijfdejaars en begeleiders organiseerden op vrijdag 3 juni 2022 een fairtradepicknick ten voordele van Kamutamba, een project in Zambia. 656 deelnemers, 2.100 euro winst. Heel trots op dit resultaat. Met dank aan iedereen die dit mogelijk maakte. (...)

Zesdejaars Spaans gooien de beentjes los

Op maandag 30 mei 2022 stond voor de zesdejaars die het keuzegedeelte Spaans volgen, een leuke afsluiter gepland voor de allerlaatste les: een initiatie salsa. Gabriela en Jurgen, twee instructeurs van de Gentse dansschool De Ingang, hadden voor onze leerlingen een mooie introductie voorzien tot zowel merengue als Cubaanse salsa. Gabriela gaf de instructies volledig in het Spaans en Jurgen zorgde ervoor dat de dansmoves geperfectioneerd werden. Het was heel leuk om iedereen met zoveel inzet en enthousiasme de beentjes (en vooral ook de heupen) te zien losgooien.

Derdejaars bezoeken meubelzaak

In de week van 30 mei 2022 maakten de derdejaars economische wetenschappen kennis met Arsène van Weba Deinze. Of was het Gent? Nee, Deinze! In de lessen economie zien de leerlingen dat ondernemen risico’s nemen is en beheersen. In dit hoofdstuk gaan ze na hoe een bedrijf zijn producten of diensten succesvol aan de man brengt. Het bezoek aan de meubelzaak Weba maakt duidelijk hoe men in werkelijkheid de marketingmix (product, prijs, promotie en plaats) kan toepassen. Zo werd bijvoorbeeld het verschil tussen A-merken en huismerken uitgelegd. Tot slot kregen we allemaal een gratis drankje in de mooie, vernieuwde cafetaria.

Leerlingenraad rolt rode loper uit

Op woensdag 25 mei 2022 organiseerde de leerlingenraad Prom Night. Leerlingen van het eerste tot het zesde jaar haalden kleedjes en kostuums van onder het stof om in galakledij naar school te komen. Piekfijn uitgedost poseerden ze voor een van onze fotografen in de photobooth.

Bekijk alle foto's (278)

 

Eerstejaars zijn samen sterk

Op maandag 23 mei 2022 gingen de eerstejaars op sportdag. Deze ging dit jaar door op het domein van Team Adventure. De leerlingen konden zich uitleven in tal van uitdagende spelen en sporten waarin teambuilding en amusement centraal stonden. Het mindere weer kon de pret alvast niet bederven.

Tweedejaars op taalavontuur

Na een paar jaar niet, was het dit jaar wel weer zo ver. Van maandag 23 tot woensdag 25 mei 2022 trokken de tweedejaars naar de herberg in Champlon. Het voorspelde slechte weer bleef uit en zorgde ervoor dat we een mooie driedaagse konden beleven. Heel wat leuke activiteiten stonden op het programma zoals hoogteparcours, kajakken, paintball, taalanimatie, film, quiz ...

Tweedejaars op avontuur

Eindelijk konden we nog eens op taalavontuur! Maandagmorgen vertrokken we met 83 leerlingen en 8 begeleiders richting Louvain-la-Neuve. Daar deden we een stadsspel en taalanimatie onder leiding van CLIP.

 Tweedejaars verkennen Luik

‘Mevrouw, spreken ze in Portugal ook Italiaans?’ ‘Euh, nee, niet echt.’
‘Meneer, ik kan echt niet meer, ik denk dat ik gewoon wat ga blijven stilstaan…’ ‘Euh, dat is eigenlijk niet echt de bedoeling.’
‘Mevrouw, zijn er nog trappen?’ ‘Euh, minder dan daarnet.’

Zilver!

Klaas Botterman en Luka Sebbag uit 5 Grieks-Wiskunde konden zich plaatsen voor de finale van de Vlaamse Wiskunde Olympiade op woensdag 27 april 2022 te Brussel. Van de 11 690 starters bleven er toen nog een 75-tal over die streden voor de medailles. Ze kregen er vier uitdagende wiskundige problemen voorgeschoteld. Het was spannend afwachten tot de proclamatie van woensdag 25 mei. Hun prachtig parcours werd bekroond met een welverdiende aanmoedigingsprijs voor Klaas en een voortreffelijke tweede plaats voor Luka. Van harte proficiat met dit bijzonder knappe resultaat!