× Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen ten gevolge van de coronamaatregelen. Op deze pagina vindt u de meest recente informatie terug. Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Volgend schooljaar bij ons starten?

Digitaal infomoment

Aangezien we geen fysiek infomoment kunnen organiseren, versturen we op woensdag 3 februari 2021 een link naar het digitaal infomoment naar de ingeschreven ouders. Dit is een samenwerking tussen het VTI en de Leiepoortgroep. Tijdens de video komt u meer te weten over de modernisering van het secundair onderwijs en stelt elke Deinse katholieke school zijn studieaanbod en klemtonen voor.

Via deze link kan u zich inschrijven om op woensdag 3 februari 2021 de digitale brochure en/of de link naar het digitaal infomoment te ontvangen.

Doedagen

In maart organiseren we normaal gezien de doedagen op onze school. In samenwerking met de basischolen uit de ruime regio krijgen de leerlingen van het zesde leerjaar de kans om via werkwinkels kennis te maken met onze school en het studieaanbod. Door de huidige coronamaatregelen kunnen we dit niet organiseren.

Openpoortdag

Op zondag 14 maart 2021 van 9.30 uur tot 17.00 uur nodigen we toekomstige leerlingen en hun ouders uit naar onze openpoortdag. Tijdens een persoonlijke rondleiding op onze school maakt u kennis met het studieaanbod, de drie keuzegedeeltes in het eerste jaar, het opvoedingsproject, het zorgbeleid, de infrastructuur, de vele activiteiten … Dit met respect voor de coronamaatregelen. Ook de andere campussen van de Leiepoortgroep kan u die dag bezoeken.

 

Bekijk de promofilm

Bekijk de lessentabel van het eerste jaar

Ontdek de drie keuzegedeeltes in het eerste jaar

Lees meer over de modernisering in de eerste graad

 

Wiskundekennis getest

Traditiegetrouw telden we op onze school een groot deelnemersveld voor de Vlaamse Wiskunde Olympiade. 88 van onze leerlingen uit de tweede en derde graad deden op woensdag 13 januari mee aan deze wedstrijd. Helemaal niet traditiegetrouw, door de coronamaatregelen, werkten de leerlingen van de tweede graad, met mondmaster en ruim verspreid over de Magrittezaal, 3 uur aan de 30 meerkeuzevragen terwijl de leerlingen van de derde graad dit, via een persoonlijke link, online van thuis uit deden. Begin februari worden de resultaten bekend gemaakt en weten we wie er doorstoot naar de tweede ronde.

Zesdes testen hun economische kennis

In het kader van de lessen economie vond op dinsdag 12 januari voor 6EMT en 6EWI het virtueel bedrijfsspel Top Team plaats. Top Team-bedrijfssimulatie staat voor ‘spelend leren ondernemen’. 

De deelnemers worden in teams verdeeld die een elk eigen onderneming leiden. Het is de bedoeling, door het nemen van beslissingen, het marktaandeel en de winst te verhogen. Een leuke en uitdagende opdracht!

Met deze speciaal voor het onderwijs ontwikkelde bedrijfssimulatie kunnen de deelnemers snel, eenvoudig en zonder risico praktijkervaring opdoen.

Wij zijn op zoek naar oud-leerlingen, tweede of derde bachelors, voor de online infoavond op dinsdag 2 maart, die uitleg willen geven over de volgende richtingen:

  • secundair onderwijs PBA (bij voorkeur algemene vakken)
  • toegepaste psychologie (PBA)
  • ergotherapie (PBA)
  • vastgoed (PBA)
  • voeding- en dieetkunde (PBA)
  • journalistiek (PBA)
  • logopedische en audiologische wetenschappen ABA
  • politieke en sociale wetenschappen ABA
  • business administration ABA (de Engelstalige opleiding!)

Graag bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sint-Hendrik stelt eerst schoolkrant van schooljaar voor

Met trots stellen we u de eerste schoolkrant van het schooljaar voor. We houden de telling sinds het ontstaan aan. Dit is nummer 84. In de digitale schoolkrant laten we zowel leerlingen, oud-leerlingen, personeel als ouders aan het woord. We kunnen er niet omheen: in deze bijzondere tijden komt ook het thema corona aan bod. We wensen u alvast veel leesplezier.

Open de digitale schoolkrant

Sint-Hendrik steunt Voedselbank Deinze

Een eerste semester van de wereldwinkel op school leverde een mooie winst op. Een deel daarvan wordt traditiegetrouw geschonken aan een lokaal goed doel. Dit jaar kozen we de voedselbank in Deinze. Zij ontvangen 1000 euro.

Arts / Tandarts

Op vrijdag 30 oktober kregen onze leerlingen de mogelijkheid om te luisteren naar enkele oud-leerlingen die hun ervaring met het voorbereiden en afleggen van de toelatingsproef voor arts of tandarts uit de doeken kwamen doen.

Alles is eindig

De herfst loopt ten einde, de winter staat voor de deur.
In de natuur is alles koud, donker en stil.

Pompoensoep

Net voor de herfstvakantie verkocht onze leerlingenraad pompoensoep om Halloween te vieren.

Wetenschappen

De leerlingen van 6 LWE en 6 WWIa konden op dinsdag 27 oktober een eerste keer proeven uitvoeren in kader van hun onderzoekscompetentie wetenschappen.

6 HUW gaat online

Sprekers uitnodigen op school mag nu niet, maar we kunnen ze wel naar school halen via een livestream.

Yuxia Evens naar Isotolopolis

In het voorjaar van 2020 deed ik mee aan de Junior Olympiade voor Natuurwetenschappen. Ik mocht naar de tweede ronde en behaalde uiteindelijk een bronzen medaille. Eén van de bijhorende prijzen was een VIP-bezoek aan Isotopolis in Dessel, een informatiecentrum over radioactieve afvalstoffen.

Humane Wetenschappen

Dinsdag 27 oktober 2020 hebben de leerlingen van 6 HUW aan hun onderzoekscompetenties gewerkt. Voor de specifieke vakken cultuur- en gedragswetenschappen wordt een genderstudie gemaakt.