Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren. Door het aanklikken van eender welke link op deze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.

Humane wetenschappen

Derdejaars bezoeken Gent en Huis van Alijn

Op dinsdag 12 november 2019 trokken de derdejaars humane wetenschappen naar Gent in het kader van de lessen cultuur- en gedragswetenschappen. In de voormiddag stond de kinderrechtenwandeling op het programma. Onder leiding van een gids trokken we rond in de stad op zoek naar historische monumenten die gelinkt kunnen worden aan kinderrechten. Vanuit deze context gaf een deskundige uitleg bij de verschillende monumenten. (...)

In de namiddag bezochten we het Huis van Alijn. In de verschillende zalen konden de leerlingen vaststellen dat onze cultuur door de eeuwen heen evolueerde. De leerlingen werden geconfronteerd met elementen uit een school vroeger en nu. Ze ondervonden ook dat belangrijke elementen in een mensenleven nu en voorheen verschillend werden benaderd: geboorte en sterven, huwelijk, geloof en bijgeloof, het element ‘tijd’ en ‘tijdsbesef’, de intrede van de elektrische toestellen die een grote aanpassing van de rol van ‘de vrouw in het huishouden’ betekende.

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com