Op 1 september 2020 gaat de modernisering van het secundair onderwijs verder in het tweede jaar. Hierop zijn we reeds goed voorbereid. In ons boeiend aanbod is er ruimte voor de drie kernwoorden van de modernisering: verkennen, versterken en verdiepen. Kennismaken met het gemoderniseerde aanbod kan op verschillende momenten.

 

Op dinsdag 4 februari en woensdag 5 februari 2020 om 19.30 uur bent u van harte welkom op onze infoavond. Tijdens een plenaire sessie vertellen we meer over de modernisering en stelt elke Deinse katholieke school zijn studieaanbod en klemtonen voor. Nadien kan u tijdens een informele receptie vragen stellen.

Locatie: Buurtcentrum De Rekkelinge, Desiré Delcroixtraat 1A, 9800 Deinze

De infoavond van dinsdag 4 februari is volzet. U kan wel nog inschrijven voor de infoavond van woensdag 5 februari.

Schrijf je in of bestel een brochure

 

Op zondag 15 maart 2020 van 9.30 uur tot 17.00 uur bent u van harte welkom op onze openpoortdag. Tijdens een persoonlijke rondleiding kan u kennismaken met het studieaanbod, de drie keuzegedeeltes in het eerste jaar, het opvoedingsproject, de infrastructuur, het zorgbeleid, de vele activiteiten …

Locatie: Leiepoort campus Sint-Hendrik, Guido Gezellelaan 105, 9800 Deinze
Ook de andere campussen van de Leiepoortgroep kan u die dag bezoeken.

 

In maart organiseren we de doedagen op onze school. In samenwerking met de basischolen uit de ruime regio krijgen de leerlingen van het zesde leerjaar de kans om via werkwinkels kennis te maken met onze school en het studieaanbod.

 

U hebt interesse in onze school en wenst een brochure te ontvangen?

Bezorg ons uw gegevens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we sturen u een brochure op.

U wenst een persoonlijke rondleiding op onze school?

Contacteer de directeur van de eerste graad, de heer John Caron via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor inschrijvingen in de tweede graad contacteert u de directeur van de tweede graad, de heer Koen Vermeulen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor inschrijvingen in de derde graad contacteert u de directeur van de derde graad, mevrouw Karla De Ruyck via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

2020 omslagfoto eerste jaar

 

Drie keuzegedeeltes in het eerste jaar

De leerlingen kunnen in het eerste jaar kiezen tussen de keuzegedeeltes taal & media, Latijn of wetenschap. We raden de leerlingen aan om te kiezen vanuit hun interesses en talenten. In elk keuzegedeelte is er ruimte voor verkennen, versterken en verdiepen. De leerlingen kunnen hierdoor hun talenten verder ontdekken en ontwikkelen. De eerste graad is oriënterend om nadien een gerichte keuze te maken naar de tweede graad.

Ontdek de keuzegedeeltes via drie filmpjes

 

Daarnaast kunnen de leerlingen in de keuzegedeeltes taal & media en wetenschap ook kiezen voor versterking of verdieping Frans en versterking of verdieping wiskunde. In het uur versterking worden de leerlingen versterkt met herhalingsoefeningen en -opdrachten. De leerlingen krijgen extra uitleg bij de leerstof. In het uur verdieping wordt de leerstof verdiept met uitdagende oefeningen en opdrachten.

Tenslotte krijgen alle leerlingen ook het vak computerwetenschappen waarin ICT-vaardigheden worden aangeleerd en ingeoefend.

Bekijk de lessentabel van het eerste jaar