Mevrouw Veerle Lisabeth vertelt over nieuwe autoriteit

Op dinsdag 16 oktober 2018 organiseerde de ouderraad een infoavond met als thema 'nieuwe autoriteit en geweldloos verzet'. De spreker, mevrouw Veerle Lisabeth, kaderde vanuit haar expertise als bemiddelaar en conflictcoach het nieuwe autoriteitsmodel. Ze reikte ook praktische tips aan. De ouderraad kijkt tevreden terug op deze infoavond en dankt iedere aanwezige.

Wandelaars genieten van herfstzon

Op zondag 7 oktober 2018 organiseerde de ouderraad de jaarlijkse wandelzoektocht. De enthousiaste deelnemers maakten een ontspannende wandeling doorheen Deinze en genoten van de herfstzon. Tijdens de wandeling voorzag de ouderraad enkele gezellige stops met een hapje en een drankje. De ouderraad dankt iedere deelnemer en ziet u graag volgend jaar terug.

Ouderraad organiseert gezond ontbijt voor eerstejaars

Vandaag organiseerde de ouderraad een gezond ontbijt voor onze leerlingen van het eerste jaar. Tijdens het eerste lesuur konden de leerlingen terecht in de eetzalen Gezelle en Leieoever om daar hun dag goed te starten.

Wat stond er op het menu? Als drank was er melk en fruitsap, daarnaast negen soorten bruin brood, kaas, yoghurt, jam, drie soorten fruit (appel, banaan en sinaasappel) en er waren ook vers gebakken eitjes.

We hopen dat we de leerlingen hiermee kunnen stimuleren om elke dag opnieuw de dag te beginnen met een stevig ontbijt. Op school geven we hierrond ook inhoudelijke input mee vanuit de lessen natuurwetenschappen. 

De ouderraad bood dit ontbijt gratis aan, waarvoor wij hen uiteraard van harte danken. 


13 foto's

"De meesten komen goed terecht"

Op dinsdag 17 oktober organiseerde de ouderraad een infoavond met Pedro De Bruyckere als spreker.
Hij is pedagoog, onderzoeker, verbonden aan de Arteveldehogeschool en het onderwerp van zijn lezing was " De jeugd is tegenwoordig".
Op basis van de inschrijvingen bleek dat er veel interesse was, waardoor de gloednieuwe aula goed gevuld was.
In tegenstelling tot de algemene teneur, die men meestal hoort als het over de jeugd van vandaag gaat, heeft hij vertrouwen dat het met de jeugd niet zo slecht gaat en dat alles uiteindelijk wel goed komt.
De respons van de aanwezigen was zeer positief. We kunnen spreken van een geslaagde avond.