Meters en peters in de bloemetjes

Terug naar overzicht

Meters en peters

 

We herinnerden het ons nog goed, de eerste dag op een nieuwe school en de stress die daarmee gepaard ging. Wanneer we aankwamen op de nieuwe 'grote' school, hadden we vele vragen. Gelukkig konden wij terecht bij onze meters en peters. Omdat zij zo een grote hulp waren, zagen wij hen als een voorbeeld en wisten we direct: zodra we in het vijfde jaar zitten, willen wij ook meters zijn.

Dit jaar was het natuurlijk helemaal anders door de omstandigheden, gelukkig heeft Sint-Hendrik voor een goede oplossing gezorgd. Elk jaar vindt er een ontmoetingsdag plaats waarbij de leerlingen en de meters en peters elkaar kunnen leren kennen. Er was eerst heel veel onzekerheid of de ontmoetingsdag plaats zou kunnen vinden. Uiteindelijk ging deze wel door, maar met bijkomende maatregelen uiteraard. Deze keer vond de ontmoetingsdag plaats bij ons op school en leerden we elkaar kennen via een paar ‘coronaveilige’ spelletjes. 

Jaarlijks is er een project: de talentenshow. Hierbij laten de eerstejaars hun beste skills zien. Dit jaar werd dit vervangen door ‘talent in de klas’ en moesten de leerlingen filmpjes van hun talenten maken en doorsturen. Daarvan maakten wij een compilatie en deze werd getoond in de klas. Omdat we minder rechtstreeks contact hadden met de leerlingen verliep de communicatie niet al te goed, maar toch probeerden we er het beste van te maken.

Ondanks de moeilijkheden hadden we een leuke ontmoetingsdag en was het filmpje voor ‘talent in de klas’ geslaagd. We hadden een eindresultaat waar we allemaal fier op mogen zijn en het was fijn om de positieve opmerkingen van de leerlingen te mogen ontvangen. 

We wensen de leerlingen nog een goede reis in hun volgende jaren op Sint-Hendrik toe!

 

Floor Van Parys (5HUW), Lies Lauwers (5HUW) en Ella Bodilly (5EMT)

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Terug naar boven

Terug naar overzicht