In de kijker: Het Huis

Terug naar overzicht

Het Huis

 

Het Huis verbouwd tot klaslokalen

In juni 2019 kocht onze school het pand aan in de Gentstraat 60. De vroegere dokterspraktijk grenst aan ons schoolterrein en de aankoop was een opportuniteit om onze nood aan extra lokalen op relatief korte termijn te lenigen.

In samenwerking met het architectenbureau Aiko uit Maldegem werden de plannen gesmeed. Na ruim een jaar van grondige verbouwingen, kon onze school onlangs de drie lokalen op de benedenverdieping in gebruik nemen. Klas 1A12 kreeg er zijn vaste stek en daarnaast zijn er ook twee goed uitgeruste labo’s, bedoeld voor het vak natuurwetenschappen in de eerste graad.

Ondertussen wordt er verder gewerkt aan de sanitaire ruimtes. Gelijkvloers zijn extra toiletten geplaatst en op de eerste verdieping krijgen onze fietsende collega’s twee badkamers en twee omkleedruimtes, een meer dan welgekomen aanpassing.

De plannen om de zolderverdieping te renoveren tot een multifunctionele ruimte en de vergaderzaal en trappenhal verder af te werken, liggen klaar. Van zodra Agion dit dossier goedkeurt, kunnen we ook deze werkzaamheden uitvoeren en zal ‘Het Huis’ voor 100 % benut worden om onze groeiende school te huisvesten. In een laatste fase zal ook de tuin omgetoverd tot een groene oase, waarbij ook het grasperk achter het gebouw Eos wordt geïntegreerd.

 

Koen Vermeulen

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Terug naar boven

Terug naar overzicht