Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren. Door het aanklikken van eender welke link op deze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.

Nachtbrakers stellen zich voor

Terug naar overzicht

Nachtbrakers

 

NACHTBRAKER (zelfstandig naamwoord)
1. doorzakker 2. fuifnummer 3. iemand die tot diep in de nacht blijft feesten 4. iemand die tot in de nacht doorwerkt 5. iemand die zeer laat naar bed gaat 6. nachtelijke feestganger 7. nachtuil 

 

Nieuw dit schooljaar is NACHTBRAKERS, een cultuurproject voor de derde graad.

De bedoeling is om leerlingen te laten kennismaken met alle mogelijke kunst- en cultuuruitingen: theater, dans, film, opera, ballet, tentoonstellingen, muziekoptredens - noem maar op. 

Anders dan bij schoolvoorstellingen gaan leerlingen volledig vrijwillig en buiten de schooluren naar een optreden of tentoonstelling. Ze mengen zich dus onder de andere cultuurliefhebbers, waardoor de beleving echter wordt.

De leerkrachten die dit project begeleiden houden de programmatie in de gaten en maken een keuze uit het ruime aanbod van de cultuurhuizen. Via affiches en online-berichten worden leerlingen geïnformeerd. Zij kunnen dan zelf een ticket boeken.

In het eerste semester stonden al meteen twee theatervoorstellingen in het NTGent op het programma: Orestes in Mosul en Para. De verkoop voor die eerste voorstelling verliep nog wat aarzelend maar de leerlingen Grieks-Latijn uit 5 en 6 waren alvast paraat (vriendelijk aangespoord door hun leerkracht Grieks). 

De tickets voor de monoloog Para met Bruno Vanden Broecke gingen al meteen vlotter van de hand (daar speelde de bekendheid van de acteur uiteraard mee): met een groep van 25  leerkrachten en leerlingen trokken we op 16 januari naar een uitverkochte schouwburg. De bekroonde voorstelling werd enorm gesmaakt. Volgens leerlingen was dit 'beter en echter dan film'.

De overzichtstentoonstelling van Keith Haring was de volgende activiteit. Vijftien leerlingen spoorden onder begeleiding van mevrouw Voet en meneer Gaudissabois naar Brussel – en dat op een zonnige woensdagmiddag eind januari.

De (voorlopig) laatste uitstap voor dit schooljaar was dichter bij huis.  In het Leietheater stond onlangs '1917' geprogrammeerd, de Oscarwinnende oorlogsfilm van Sam Mendes. Een grote bende enthousiastelingen tekende in op deze uitstap. 

De leerkrachten-Nachtbrakers zijn ondertussen al begonnen aan de planning voor volgend schooljaar. Zodra het kan in deze barre coronatijden gaan we overleggen met de directie van het nagelnieuwe Leietheater over de mogelijkheid om onze leerlingen-Nachtbrakers tegen bijzondere voorwaarden tickets aan te bieden voor enkele interessante voorstellingen. En verder dromen we ervan om met een hele bende naar de opera te trekken. Hou de oranje stickers alvast in de gaten!

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Terug naar boven

Terug naar overzicht