Nieuwe collega's stellen zich voor

Terug naar overzicht

nieuwe collegas cover1

 

Niels Cottenier  |  Machteld Dufour  |  Jozefien Debrabandere  |  Kerlijn Puttemans  |  Ann Sanders  |  Hanne Sturtewagen  |  Benjamin Van Tourhout

 

Niels Cottenier

nieuwe collegas niels

Als voetballer bij KME Machelen ben ik grote voorstander van volgende uitspraak: Together Everyone Achieves More (TEAM). Dit was dan ook mijn drijfveer om te kiezen voor de lerarenopleiding (economie - geschiedenis). Met de leerlingen doorheen het jaar doelen bereiken door samen te werken! 

Ik maakte voor het eerst kennis met onze school tijdens mijn stage in het tweede jaar van de lerarenopleiding 2015-2016. Dit onder het vakkundige toezicht van mevrouw Debeurme (economie) en meneer De Fraeye en mevrouw Van Parys (beiden geschiedenis). 

Na omzwervingen in Waregem, Tielt en Oostakker ben ik dit jaar in Deinze terechtgekomen en ben ik als halftijdse interimaris voor mevrouw Debeurme aan de slag, vroeger nog mijn stagebegeleidster. De cirkel is rond!

 

Terug naar boven

 

Machteld Dufour

nieuwe collegas machteld

Al van kleins af aan was het mijn grote droom om leerkracht te worden! Ik vond het altijd zálig om voor de klas te staan en dus was het voor mij een logische keuze om voor het onderwijs te gaan. Na de opleiding Taal- en Letterkunde Frans-Spaans volgde ik de Specifieke Lerarenopleiding, beide aan de UGent. Tijdens mijn studies heb ik een ruime periode in Frankrijk gestudeerd, en ik reis ook vaak naar Spanje. Aan beide landen heb ik mijn hart verloren. Ik hoop dan ook mijn passie voor de talen en cultuur steeds over te brengen op mijn leerlingen. 

Voor mij is mijn familie heel belangrijk en ik spreek ook graag af met mijn vrienden. Verder is dans voor mij een uitlaatklep en de ultieme ontspanning. Daarnaast werk ik regelmatig in een gastronomisch restaurant waardoor ik de fijne keuken heb leren appreciëren. 

Momenteel ben ik aan het werk als leerkracht Frans van het 4e, 5e en 6e jaar. Altijd goedlachs en enthousiast sta ik dan ook voor de klas onder het motto: lesgeven is 'hart' werk!

 

Terug naar boven

 

Jozefien Debrabandere

nieuwe collegas jozefien

Als kind was ik al gefascineerd door taal, cultuur en geschiedenis. Ik bracht uren met m’n neus in boeken door, ging elke week blij naar de toneelles of speelde thuis piano. In het secundair onderwijs volgde ik de richting Grieks - moderne talen. Dat ik daarna voor een lerarenopleiding koos, was voor mij evident. Ik ging twee jaar aan de slag als leerkracht Engels – geschiedenis en vorig jaar besloot ik nog een extra vak aan mijn diploma toe te voegen. Daardoor geef ik vanaf dit jaar ook met vol enthousiasme het vak Nederlands. 

Vorig jaar ben ik getrouwd met de man van mijn leven. Samen wonen we in Izegem, een echte wereldstad in het hartje van West-Vlaanderen. Mijn andere grote liefde is muziek. Ik volg zangles en speel ook af en toe op mijn ukulele. Als ik niet met muziek bezig ben, kan je me in de keuken vinden. Zelf gerechtjes bedenken vind ik fantastisch. Verder leef ik me twee keer per week goed uit tijdens mijn badmintontraining.

 

Terug naar boven

 

Kerlijn Puttemans

nieuwe collegas kerlijn

Na het middelbaar koos ik voor de opleiding vertaler-tolk, gevolgd door een masteropleiding politieke en sociale wetenschappen. Na mijn studies ben ik holderdebolder naar India vertrokken. Ik had een mooie foto van de Himalaya in een magazine gezien, en dus zo geschiedde het dat ik plots met rugzak en sari in New Delhi stond te puffen. Zeven maanden en een hoop ervaringen later stond ik terug op Belgische bodem. Plots kreeg ik de kans om voor het eerst voor de klas te staan. Ik had zelfs nog geen lerarenopleiding en had geen idee waar te beginnen, maar ik was onmiddellijk verkocht aan en hopeloos verliefd op de ‘stiel’ van het lesgeven. Sindsdien spring ik ‘s ochtends vol enthousiasme op de trein!

Als ik niet op school ben, dan zit ik of op de fiets, of in mijn (moes)tuin, of in de zetel een goed boek te lezen. Ik ga ook erg graag lopen, ben verzot op alle dieren ter wereld en verdiep me graag in allerlei groene initiatieven. Een gek weetje? Soms neem ik in het weekend de trein helemaal heen en terug naar een verre stad. Ik verbeter onderweg jullie toetsen en geniet ondertussen van het mooie voorbijschuivende Belgische landschap.

 

Terug naar boven

 

Ann Sanders

nieuwe collegas ann

Nadat ik, met de laatste lichting meisjes de Zusters Maricolen verliet, ging ik in Leuven studeren. Ik studeerde daar af als Bio-ingenieur in de landbouweconomie en voedingswetenschappen. Ook behaalde ik daar mijn aggregatiediploma. Na een tussenstop bij OVAM kwam ik in het onderwijs terecht: eerst in EDUGO Lochristi, daarna in de Leiepoort Campus Sint-Theresia. Ik gaf vooral wiskunde en wetenschappen in de tweede en derde graad. Dit jaar gooi ik het over een heel andere boeg en zal ik mijn uiterste best doen om Dirk Lootens zijn veelzijdige job over te nemen. 

Naast mijn werk ben ik actief als voorzitter van de ouderraad van de basisschool Leieparel en draag ik de algemene leiding voor het toneelstuk “Orpheus” bij de toneelgroep Vooruit Deinze. In mijn overige vrije tijd ben ik vooral bezig met gezelschapsspelletjes, breien, haken, muziek en lezen.

 

Terug naar boven

 

Hanne Sturtewagen

nieuwe collegas hanne

Nadat ik vorig schooljaar al even heb mogen proeven van het leven als leerkracht op Sint-Hendrik, ben ik in oktober met veel plezier terug in mevrouw Meireman haar voetsporen gestapt.

Ik ben in de klassieke talen gerold door met mijn neus in de boeken te zitten, boeken over die oude Grieken en Romeinen. Met veel enthousiasme heb ik vervolgens de kans aangegrepen om mijn passie over die toch wel levendige Grieken en Romeinen over te brengen.

Naast het determineren van werkwoorden, durf ik ook al eens planten te determineren.  Als herborist in wording ben ik vaak te vinden in de natuur, maar evengoed binnenshuis zoals een echte student Toverdranken op Zweinstein.

 

Terug naar boven

 

Benjamin Van Tourhout

nieuwe collegas benjamin

Ik geef sinds september het vak geschiedenis en ik doe dat graag!

Geschiedenis is een van de rode draden in mijn leven want ik hou enorm van historische verhalen. Een andere draad is schrijven: Ik schreef een reeks toneelstukken en TV-scripts en werk ook als onderzoeker in de literatuur. De derde draad is theater: Ik regisseer in het Theater en speelde ook een aantal jaren theater. Naast al deze dingen surf en duik ik graag, ben ik graag op reis, leer ik Spaans en ben ik helemaal gegrepen door de kookkunsten van Ottolenghi.

 

Terug naar boven

Terug naar overzicht