• Current
free joomla slider

Leiepoort Deinze is een vzw die wordt vertegenwoordigd door een raad van bestuur en een algemene vergadering

De leden van de raad van bestuur 2015-2016

E.Z. Godelieve Ballegeer
E.H. André Coussens
Lieven Callewaert
E.Z. Liliane Dhont
Jacques Eelbode
Stefaan Langeraert
Hilde Lootens
Eddy Omey
Els Pieters
Jan Smet
Johan Vermeulen

De leden van de algemene vergadering 2015-2016

Steven Adams
Dirk Decaluwé
Jan Deprest
Nele de Winne
Hilde Van Overberghe
Marc Van Praet
E.H. Hubert Van Den Braembussche
Verougstraete Michel
Nele Vangheluwe

In mei 2012 nam de Raad van Bestuur van Leiepoort Deinze het initiatief om een project te starten genoemd ‘Leiepoort 2020’. Het doel is tot een bijzonder sterke samenwerking te komen tussen de scholen van de groep en meteen via die cultuurtransformatie  Leiepoort tot een uniek begrip te maken in het onderwijslandschap .

Er wordt stapsgewijs gewerkt met een metingsysteem ontwikkeld door Richard Barrett, stichter en bezieler van het Barrett Values Centre. Dat leidde al tot de ontwikkeling en uitwerking van een interne en externe missie- en visietekst.  Maar daar blijft het niet bij, de missie en de visie moeten uitgewerkt en gedragen worden door alle betrokkenen. Tal van concrete acties op het terrein zijn inmiddels uitgevoerd, een aantal initiatieven zijn gerealiseerd en er komen er nog steeds nieuwe bij. Het project wordt deskundig en creatief begeleid door een externe consultant met name Mevr. De Vits.

Vanaf 25 mei 2018 wordt de privacy nog beter beschermd door de Europese Gegevensbescherming (ook wel General Data Protection Regulation - GDPR|AVG). vzw Leiepoort voldoet aan deze Europese verordening.

De school gebruikt de persoonlijke gegevens van de leerlingen om haar taken en verplichtingen te kunnen vervullen. De ouders en de meerderjarige leerlingen hebben het recht deze gegevens in te kijken en, als ze een fout vaststellen, te laten verbeteren. U vindt alles over deze verordening in onze privacyverklaringen.

Op een nog te bepalen datum organiseren we (hopelijk) nog de openpoortdag. De datum is afhankelijk van nieuwe maatregelen in de bestrijding van het coronavirus.

Intussen voorziet elke campus een digitale voorinschrijving. U kan zich digitaal voorinschrijven op de beginpagina van elke campus.

ONZE INTERNE MISSIE

Onze kerntaken

Wij leren ‘leren en waarderen’. Wij vinden het onze kerntaak leerlingen en medewerkers een context te bieden waarin ze LEREN LEREN voor het leven en zich ontwikkelen tot mensen met een basislevenshouding van respect en waardering. Het is daarbij onze eerste taak een brede onderwijskeuze aan te bieden waardoor elke leerling zijn leertraject bewust kiest op maat van zijn talent en passend bij zijn natuurlijke leerstijl. Het is onze tweede taak elke leerling in zijn keuze en ontwikkeling te inspireren en te gidsen. Bij Leiepoort maken we geen onderscheid. GELIJKWAARDIGHEID is onze basiswaarde van waaruit wij doorstroming en samenwerking tussen onderwijsvormen en studierichtingen in alle opzichten mogelijk maken.

Onze troeven

Een ruim en gediversifieerd aanbod onder één dak. Alle campussen liggen in mekaars buurt en zijn gemakkelijk en veilig bereikbaar. Onze kleinschaligheid. Bij ons kom je THUIS. Door actief samen te werken brengen we MEERWAARDE voor alle belanghebbenden.


Onze groei en ontwikkeling

We zullen dit doen door ‘leren leren’ EIGENTIJDS en TOEKOMSTGERICHT in te vullen. Als één netwerk van medewerkers te opereren, die mekaar opzoeken en synergie creëren. De vinger aan de pols te houden van maatschappelijke evoluties en ons in onze organisatie op alle gebied proactief af te stemmen op de noden van morgen. Door intern onszelf altijd te blijven uitdagen en te ontwikkelen.

ONZE INTERNE VISIE

Wij zijn de gids en het kompas op het leerpad van onze jongeren zodat zij het BESTE uit zichzelf leren halen en uitgroeien tot verantwoordelijke mensen die op hun unieke wijze ten volle bijdragen aan de wereld van morgen. Wij willen mensen vormen die van hun naaste houden als van zichzelf en open staan voor de Andere.

ONZE EXTERNE MISSIE

Wij staan voor een ruim, kwalitatief en gediversifieerd studieaanbod, voor een krachtige, moderne, uitdagende maar ook geborgen leeromgeving en voor plezier in ‘leren leren’ en ‘samen doen’. Wij staan voor VERANTWOORDELIJKHEID en WAARDERING, voor actief je eigen toekomst leren uitbouwen.

ONZE EXTERNE VISIE

Persoonlijk leiderschap ontwikkelen is onze visie. Het is onze grootste verantwoordelijkheid een rol te vervullen die bijdraagt tot het GOEDE voor allen.

Korte historiek van Leiepoort

Door de fusie in 1997 van vijf secundaire katholieke scholen (het Sint-Hendrikscollege en het Instituut Zusters Maricolen, het Vrij Handelsinstituut en het Sint-Vincentiusinstituut en het instituut Sint-Theresia) ontstonden in Deinze binnen één scholengroep drie nieuwe scholen onder één bestuur met name vzw KSOD.


Enkele jaren later koos de Raad van Bestuur voor een duidelijke nieuwe benaming voor een scholengroep die drie grote scholen groepeert die op vele vlakken samen werken. Vzw KSOD werd vzw Leiepoort Deinze met drie campussen. Op 1 september 2010 ging vzw Leiepoort Deinze van start met campus Sint-Hendrik, Sint-Theresia en Sint-Vincentius.

De gemeenschappelijke naam wil aangeven dat het om het even is op welke campus een leerling school loopt als hij maar maximale kansen krijgt om zijn talenten te ontwikkelen en uit te groeien tot een sterke persoonlijkheid. Daarom creëert elke school op haar campus een krachtige leeromgeving en ontwikkelt ze een dynamische schoolcultuur gefundeerd op een christelijk opvoedingsproject. Het woord ‘campus’ geeft aan dat de scholen tot een ruimere onderwijsorganisatie behoren.

De rijkdom van het leven in vormen en kleuren

Het grijs symboliseert het rationele, de objectieve kant. Het rood geeft het emotionele, het vurige en het enthousiaste weer. De vormen zijn zoals het leven zelf: nu eens hoekig, dan weer afgerond, steeds met elkaar in contrast. Tussen deze figuren een opening, een poort, een rivier, in de vorm van een L: de L van Leiepoort, van leerling, van leraar, van leren, van leren waarderen.

Ideaal - vrij secundair onderwijs - in Deinze en Aalter

De scholengemeenschap Ideaal groepeert 7 scholen in Deinze, Aalter en Zulte-Machelen:

 • In Deinze:
  • Leiepoort campus Sint-Hendrik
  • Leiepoort campus Sint-Theresia
  • Leiepoort campus Sint-Vincentius
  • het VTI

 • In Zulte-Machelen:
  • Vibso Leieland

 • In Aalter:
  • Emmaüs Middenschool
  • Emmaüs Bovenbouw

 

Meer informatie vindt u op de website van Ideaal

Organogram vzw Leiepoort Deinze - Guido Gezellelaan 105 9800 Deinze
Raad van Bestuur
Dagelijks bestuur Algemene vergadering
Directie
Algemeen directeur
Mevr. Katia Monteyne

Directie campus Sint-Hendrik

Dhr. John Caron

Dhr. Koen Vermeulen
Mevr. Karla De Ruyck

Directie campus Sint-Theresia
Dhr. Bart Goethals

Mevr. Marleen Van Hoe

Directie campus Sint-Vincentius
Mevr.Katia Monteyne
Mevr. Katrien Kerckhove
Mevr. Anne Urmel

Gedelegeerd bestuurder voor de domeinen financiën, personeel en facilitair beheer
Dhr. Dirk Segers

 

     

CONTACT

Dagelijks bestuur

Voorzitter, Mevr. Els Pieters, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ondervoorzitter, Dhr. Jan Smet, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris, Dhr. Jacques Eelbode, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemeen directeur
Mevr. Katia Monteyne, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dienst boekhouding en financiën
Dhr. Dirk Segers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.