Dagindeling op Leiepoort campus Sint-Vincentius te Deinze

De school is open vanaf 07.15 u. en sluit om 17.00 u., op vrijdag om 16.30 u.

Voormiddag
Lesuur 1: 08.25 u. – 09.15 u.
Lesuur 2: 09.15 u. – 10.05 u.
– Pauze: 10.05 u. – 10.20 u. —
Lesuur 3: 10.20 u. – 11.10 u.
Lesuur 4: 11.10 u. – 12.00 u.

Middagpauze: 12.00 u. – 13.00 u.

Namiddag
Lesuur 5: 13.05 u. – 13.55 u.
Lesuur 6: 13.55 u. – 14.45 u.
– Pauze: 14.45 u. – 15.00 u. –
Lesuur 7: 15.00 u. – 15.50 u.
Lesuur 8: 15.50 u. – 16.40 u. (enkel op dinsdag voor de derde graad tso en voor 7RVM)

 foto bij dagindeling

Met de fiets

Heel wat leerlingen kiezen ervoor om met de fiets naar school te komen.
Op de schoolroutekaart van Deinze vinden leerlingen info over aanbevolen fietsroutes, gevaarlijke punten, tips om veiliger naar school te fietsen …

Met de bus

Ook met de bus kan je makkelijk naar onze school komen. De school is vlot bereikbaar met de school-, lijn- of belbus.


Met de trein

Onze school bevindt zich op wandelafstand van het station. Treinen van de spoorweglijnen Gent – De Panne en Gent – Kortrijk stoppen in Deinze.

 

Toegang tot de school

Als bezoeker kan je best aanmelden aan de grijze poort in de Peter Benoitlaan om het onthaal van de school te bereiken.

BereikbaarheidFietsendeLeerlingen

 

Vanaf 25 mei 2018 wordt de privacy nog beter beschermd door de Europese Gegevensbescherming (ook wel General Data Protection Regulation - GDPR|AVG). vzw Leiepoort voldoet aan deze Europese verordening.

De school gebruikt de persoonlijke gegevens van de leerlingen om haar taken en verplichtingen te kunnen vervullen. De ouders en de meerderjarige leerlingen hebben het recht deze gegevens in te kijken en, als ze een fout vaststellen, te laten verbeteren. U vindt alles over deze verordening in onze privacyverklaringen.

rode balk 1 07tris

Zoek je een fijne school met een groot zorgbeleid, interessante studierichtingen en een warme schoolcultuur?

Aangezien we geen infoavond/openpoortdagen kunnen/mogen organiseren, kan u via deze link een digitale voorstelling vinden van de Deinse scholen en hun studieaanbod.

 

Van elk studierichting bestaat er een digitale voorstelling. Klik hier voor de filmpjes en lessentabellen.Ben je goed in talen?
Misschien eerder beter met cijfers en economisch inzicht?
Of je wil je eigen kleding ontwerpen en creatief bezig zijn?
Toch liever jongeren en/of mensen met een beperking helpen en bijstaan?
Eerder je computerskills aanspreken en daarin verder gaan?
Je hebt ambitie of zélf iets te beginnen? Een eigen winkel of je eigen business?


Heb je nog vragen of wens je een persoonlijk gesprek? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op 09 381 63 63 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wens je nu in te schrijven? Dat kan. We vragen dan om alle gegevens in te vullen in deze link. Wij nemen dan telefonisch contact op voor het intakegesprek.

 

Voor het schooljaar 2021-2022 zijn de richtingen 5 Office en Logistiek, 5 Retail en Logistiek en 5 Retail en visual merchandising volzet op 15/08/2021 om 16 uur. 
Voor het schooljaar 2021-2022 zijn de richtingen 3 Organisatie en Logistiek en 4 Office en Retail volzet op 17/08/2021 om 20 uur.
Voor het schooljaar 2021-2022 is de richting 4 Martketing en Ondernemen volzet op 25/08/2021 om 20 uur.
Voor het schooljaar 2021-2022 is de richting 5 IT en Netwerken volzet op 25/08/2021 om 20 uur. 

 

Bestellen schoolboeken, schoolmateriaal en turnkledij

Voor het bestellen van de schoolboeken en turnkledij werkt de school samen met schoolboekendienst Lichtvis. Bestel de schoolboeken voor maandag 5 juli 2021. Als je later zou bestellen, kan Lichtvis niet garanderen dat het boekenpakket eind augustus klaar ligt. Indien je een probleem hebt bij het invullen van je boekenlijst, kan je contact opnemen met Kristien De Ketelaere via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Huidige leerling

De ouders en leerlingen ontvangen een e-mail en een Smartschoolbericht van de schoolboekendienst Lichtvis met daarin een persoonlijke link naar het digitale bestelformulier voor het bestellen van je schoolboeken en turnkledij. Zodra je de boekenlijst correct hebt ingediend, krijg je hiervan een bevestigingsmail

Als je de school verlaat, zend je de boekenlijst '0 Verlaat de school' door. Als je de schoolboeken elders koopt, zend je de boekenlijst '0 Ik bestel niet via de school' door. Zo breng je de schoolboekendienst op de hoogte en vermijd je de herinnerings-e-mails om je boekenlijst voor het volgend schooljaar in te zenden. 

Nieuwe leerling

Je schreef je in voor 15 juni. Je ontvangt een e-mail met een persoonlijke link op elk e-mailadres dat bij inschrijving werd opgegeven. 
Je schrijft je in na 15 juni. Je ontvangt binnen de vijf dagen na inschrijving een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Indien de e-mail vijf dagen na inschrijving niet toegekomen is, kan je contact opnemen met Kristien De Ketelaere via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Materialenlijst voor leerlingen van 1A.

Eind augustus zal je tijdens het infomoment en bij het ontvangen van de boeken een gedetailleerde lijst ontvangen van wat je nodig hebt voor elk vak. Op die manier weet je exact welk materiaal en boek je moet meebrengen bij de eerste les van een vak.

Om te vermijden dat dan in alle drukte alles nog moet aangekocht worden, geven we je nu al een overzicht van het belangrijkste materiaal dat je nodig zal hebben.

Afhalen schoolboeken en schoolmateriaal

Het schoolmateriaal wordt afgehaald op maandag 30 augustus 2021.

Hieronder vind je de uren wanneer welk jaar wordt verwacht.

Tussen 13 uur en 14 uur: 6de en 7de jaar

Tussen 14 uur en 15 uur: 5de jaar

Tussen 15 uur en 16 uur: 4de  jaar

Tussen 16 uur en 17 uur: 3de jaar

Tussen 17 uur en 18 uur: 2de jaar

Tussen 18 uur en 18.45 uur: 1ste jaar

Indien het boekenpakket niet zelf kan afgehaald worden, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de vermelding wie het boekenpakket komt afhalen.

Boekenlijsten

Hieronder vind je de boekenlijsten per studierichting:

Eerste jaar:
1A

Tweede jaar:
2EO; 2KC

Derde jaar:
3BO; 3BW; 3CM; 3CO3TC; 3TO; 3ORL

Vierde jaar:
4CJZ; 4CMD; 4MO; 4OF; 4OMC

Vijfde jaar:
5AIT; 5ITN; 5JZ; 5MD; 5MO; 5OFL; 5OMC; 5RL; 5RVM

Zesde jaar:
6AIT; 6ITN; 6JZ; 6MD; 6MO6OFL; 6OMC; 6RL; 6RVM

Zevende jaar:
7BS; 7RVM

Om overbelasting van de rug te vermijden en het heen en weer sleuren van materiaal te beperken, dringen we erop aan dat leerlingen op school een kluisje huren.

Info over de huurprijs en de waarborg vind je op de bijdrageregeling.

kluisjes

 

Tijdens de middagpauze (van 12.00 uur tot 13.00 uur) gebruiken de leerlingen het middagmaal op school of kiezen ervoor om thuis te eten.
De zesdes en zevendes mogen de school verlaten mits toelating van de ouders.

Voor wie op school blijft:
Leerlingen en personeel kunnen elke dag (behalve op woensdag) een warme maaltijd nemen of een broodje eten in het schoolrestaurant. De maaltijd kan aangevuld worden met soep, groentjes van het saladebuffet en/of een dessertje. Vooraf intekenen hoeft niet. Elke dag is er voor iedereen vrije keuze uit de aangeboden gerechten. Betalen gebeurt met een persoonlijke badge.

Het bedrijf dat deze maaltijden verzorgt, staat garant voor een gevarieerd aanbod met dagverse ingrediënten. De keuken is zowel traditioneel als vernieuwend. De maaltijden zijn bereid met kwaliteitsvolle, seizoensgebonden producten, vaak van Belgische bodem.

Op school drinken we alleen water. In de eetzalen kan plat en spuitwater aangekocht worden.
De leerlingen mogen ook zelf water meebrengen en hun waterflesje opvullen aan de drankfonteintjes.

We geloven heel sterk dat een evenwichtige en gevarieerde voeding de basis is voor een gezonde levensstijl. Een lekkere, gezonde maaltijd aanbieden tegen betaalbare prijs en een gezonde eetattitude ontwikkelen bij onze jongeren zijn hoofddoelstellingen van het gezondheidsbeleid van onze school.

 

Hierbij de prijzen in het schoolrestaurant met ingang van 01/01/2021:

* warme maaltijd: 5 euro 
* soep: 0.7 euro 
* dessert: 1 euro
* onbelegd broodje: 1.60 euro 
* extra beleg: 2.10 euro 
* belegd broodje met of zonder groentjes: 3.20 euro 
* snack: 4 euro 
* kleine salade: 2 euro 
* grote salade: 3.60 euro

 

MaaltijdenSchoolrestaurant

 

Hieronder vindt u per jaar een overzicht van de kosten voor het schooljaar 2021-2022. Daarin zitten de vaste schoolkosten inbegrepen, evenals de kosten van boeken en cursussen en kostenramingen van o.a. klasexcursies en vakgebonden lesmateriaal. Voor een algemene toelichting over het wat en hoe van de bijdrageregeling, Klik hier.


1A
2EO en 2KC
3tso
4tso
5tso
6tso
3 & 4bso
– 5, 6 & 7bso
 facultatieve kosten 

 

Smartschool is wat men noemt een virtuele leeromgeving. Eenvoudiger gezegd, via het internet leren de leerlingen zelfstandig hun taken beheren en plannen.

De mogelijkheden zijn enorm. Leerlingen kunnen taken aan het einde van de les uploaden en thuis afwerken. Ze kunnen de afgewerkte taak dan op Smartschool plaatsen tegen een moment dat de leerkracht bepaalt, ook tijdens het weekend. Gedaan met: “Ik heb het echt gemaakt maar mijn hond heeft mijn taak opgegeten” enz…

Documentaire teksten, leerstof, opgaven voor taken en toetsen worden door leerkrachten op Smartschool geplaatst en kunnen op om het even welke computer met internetverbinding weer afgehaald worden. Dus zowel thuis (bijv. bij ziekte, weekend…) als in de computerklassen.

Een prachtig instrument om nog meer stappen te leren zetten naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid…